Ormanyos fereg

Emberi kézre is rátámad a zsinórféreg

ormanyos fereg

Emberi kézre is rátámad a zsinórféreg Origo Többségük rettenthetetlen ragadozó. A videón látható példány még az emberi kézre is kilövellte a ormanyos fereg. A zsinórférgek Nemertea fonalszerű állatok.

ormanyos fereg

A törzs arról nevezetes, hogy közéjük tartozik a Föld egyik vagy talán a leghosszabb élőlénye, az óriás zsinórféreg Lineus longissimus. Érdekes, hogy ez a faj az esetek többségében alig nő ormanyos fereg hosszabbra, mégis ő tartja az állatok eddigi hosszúsági ormanyos fereg több mint 55 méterrel.

a helminták kezelésének jelei

Ezt a hatalmas példányt ben mosta ki a tenger Skócia partjainál, és ott helyben meg is mérték. A zsinórférgek erős mérget termelnek és nem félnek használni.

ormanyos fereg a férgek megelőzése az emberek számára

A törzsbe tartozó valamennyi féreg megnyúlt ormánnyal proboscis rendelkezik. Az ormány gyakran hosszabb, mint maga a test, rajta méregmirigyekkel összekötött szúróserték vannak.

Gyűrűsférgek

Ezek a függelékek segítik a zsákmány megragadását. Vadászatkor az ormány kinyúlik közvetlenül a száj fölött, és sűrű, ragacsos kellemetlen szagú nyálka lövell ki rajta.

ormanyos fereg ha a gyermek férgekkel és tünetekkel rendelkezik

Már ez is elég kellemetlen és hatékony vadászfegyver, de ez az anyag még idegmérget is tartalmaz, amely megbénítja a vergődő áldozatot. Azért az igyekezet megérdemel egy plusz pontot.

Gyűrűs féreg killing

bejegyzések