Tyuk galandféreg

Baromfi féregtelenítése

Kárpátinfo hetilap Ugyanis a baromfi ürülékével a szabadba kerülő különböző bélférgek jelentős része itt húzódik tyuk galandféreg - magyarázza Petricsko Okszana, a beregardói állatpatika vezetője.

tyuk galandféreg egészséges életmód parazita kezelés

A fertőzés tényének megállapításához nem feltétlenül szükséges tyuk galandféreg vizsgálat, hisz például a hetes baromfi súlya átlagosan meghaladja a másfél kilogrammot még akkor is, ha nem állandóan táppal etették őket.

A szóban forgó szárnyas viszont, bár esetleg szépen kifejlődött, csak csont és bőr.

tyuk galandféreg

A Levamizol elevezésű széles spektrumú folyékony készítményt például az itatóvízbe keverjük az egymást követő két reggelen keresztül. A gyakorlatban ez a következőképpen történik: egy üvegcse 10 ml Levamizolt 5 tyuk galandféreg vízben feloldunk, ennek az első reggel a felét adjuk oda állatainknak.

Az adag fiatal baromfi féregtelenítéséhez elegendő.

tyuk galandféreg széles szalag lokalizáció emberben

Az Anvermin, vagy az Albendazol elnevezésű por alakú készítményeket viszont a takarmányhoz keverjük. Méghozzá úgy, hogy a gyógyszerészkollégák a baromfi átlagos súlya alapján kiszámítják, mennyi gilisztaporra van szükség. Egyébként baromfi féregtelenítése nem túl költséges hrivnya. Tudni kell, hogy a tapasztalt baromfitartók rendszeresen féregtelenítik az állományt.

tyuk galandféreg

bejegyzések