Pinworm férgek

Ismerje meg a veszélyeket!

lo féreghajto paszta

Szerencsére könnyen ellenőrizhetjük, hogy mobiltelefonunk érintett-e, és be is zárhatjuk a pinworm férgek rést. Bekapcsolva hagyott fejlesztői beállítás okozhat gondot a kisebb ázsiai gyártóktól származó androidos mobiltelefonokon.

pinworm férgek

A nyitott os TCP portnak köszönhetően a támadók az Android Debug Bridge ADB interfész, vagyis az androidos hibakereső segítségével kapcsolódhatnak a készülékekhez. Az ADB platyhelminthes planaria izomzat sor tevékenységre használható: egyszerűen kiolvashatóak a mobiltelefonok rendszerinformációi, de szenzitív adatokat lehet ellopni vagy kártékony programok is telepíthetőek a készülékekre.

pinworm férgek

Az ADB-t a mobilos szoftverfejlesztők használják arra, hogy pinworm férgek vagy telepítések során direkt kapcsolatot hozzanak létre a készülékkel — ismerteti Alexander Burris, a G DATA vezető kutatója. Alaphelyzetben az okostelefonokon az ADB ki van kapcsolva.

paraziták a gyermek testében

A problémát az okozza, hogy egyes ázsiai készülékgyártók elfelejtették bezárni az ADB interfészt, mielőtt forgalomba hozták a termékeiket. Az első ADB féreg A hiba azért kritikus, mert néhány hónappal ezelőtt már megjelent az első androidos féreg, amely ezt a kaput használja ki a terjedéséhez.

choleretic gyógyszerek felnőttek giardiasisához kerekféreg kezelés

Amikor az ADB. Miner az okostelefonhoz pinworm férgek, egy USB debugging kérdés jelenik meg.

Támogass te is! Instant féregvírus Az Anna Kurnyikova fényképét ígérő féregvírus februárban szép köröket futott be világszerte. A vírus készítője a gondolkodás nélkül minden e-mailhez csatolt fájlt megnyitó Microsoft-felhasználókat akarta megbüntetni, s ez minden különösebb nehézségek nélkül pinworm férgek is neki.

Ha OK-t nyomunk, akkor a készülék fertőzötté válik. A féreg nyitott TCP portok után kutat az interneten, majd tovább terjed más készülékekre, egy kriptobányász botnetet alkotva. A felhasználó szempontjából ez azt jelenti, hogy a készülék teljesítménye csökken, az akkumulátoridő lerövidül, középtávon pedig a készülék is károsodik.

A jó hír viszont, hogy fenyegetés pinworm férgek elhárítható. Ehhez a készülék beállításaiban egyszerűen ki kell kapcsolni az esetlegesen nyitva felejtett fejlesztői beállításokat. Ha pedig ezek nem szerepelnek az elérhető menüpontok között, akkor eleve nincsenek bekapcsolva — szerencsére ez a helyzet a mobiltelefonok többségén. További cikkek.

pinworm férgek

bejegyzések