Papagaj feregtelenites. Gyakran ismételt kérdések

ParrotLand fórum válasz - Valasz: Valasz: feregtelenites

papagaj feregtelenites hús étkezési paraziták ember

Kérdés Papagaj feregtelenites Dr. Tulajdonosa vagyok 2 db Kína papagájnak. Az állatorvosnál kértem gyógyszert bél féregtelenítéshez.

papagaj feregtelenites hogyan lehet hatékonyan kezelni a férgeket

A következő nevű gyógyszert adta : Light SH-Ivermectin spot on ad us. Ez egy rácsepegtető oldat ,amit a madár bőrére kell csepegtetni.

Bevásárlókosara

A problémám belfereg gyorsteszt lenne ,hogy a madaraim elég nagytestűek és nem nagyon szeretném őket megfogni. Ezt a gyógyszert lehet az ivóvízébe csepegtetni?

Esetleg olvastam a fokhagyma illetve a vízbe oldott alma ecetről. Szabad ezeket a módszereket alkalmazni anélkül,hogy ártana a papagájnak? Válaszát és segítségét előre is köszönöm.

A kosara üres

Válasz Nem sokáig lehet úgy papagájt tartani, hogy ne legyenek megfogva. Az Ivermectin light nem volt túl jó választás egy gr testtömegű papagáj esetén. A "sima" Ivermectinből 1 csepp gr testtömegre optimalizált, viszont legalább 3x-os túldozirozásig nem volt semmiféle ártalmas hatása több tízezer, többféle fajhoz tartozó madárral papagaj feregtelenites kikísérletezés során kellett volna egy cseppet a tarkóra tenni.

  1. SelBruHa - MADARAK - Vet-Plus Állatgyógyászati Patika és Eledel
  2. Tisztelt Dr.
  3. Címszó: Válasz: Válasz: féregtelenítés Nagyon keves allatorvos ert csak igazan a papagaj kezelesehez.
  4. Manapság ezek a beszédes, színes tollazatú és kampós csőrű madarak Európa legkedveltebb háziállatának számítanak.
  5. Trichocephalosis trichinosis
  6. Sokan nem is tudják, hogy mennyire hasznos a madarak számára a közönséges almaecet.
  7. Ferenczi Zoltán papagájtenyészete.
  8. Dr. Talabér Zsolt Galambdoktor

A Light kiszerelésből kellene rá csepp. Viszont külső használatra lett tervezve, belsőleg nem ajánlom,még alacsony dózisban sem. Bár vízben oldva íze olyan kellemetlen, hogy valószínűleg nem fogyasztják el a papagájok.

papagaj feregtelenites

Az almaecetnek nincs jelentős féregűző hatása, fokhagyma készítményt viszont lehet készen is kapni. Például a Garlex nevű gyógyhatású készítmény baktérium és gombaölő hatást is kifejt, miközben hatásos féregűző.

MG Bt. :: Díszmadár Magazin, Vasi Magazin ::

Viszont papagaj feregtelenites 3 hétig folyamatosan kell itatni, megfelelő hígításban, hogy biztosak lehessünk az eredményességben. A tenyésztők egy része a prevenciós kezelések után székletmintákat szokott vizsgálatra küldeni, ami sajnos még nem általános gyakorlat az országban.

papagaj feregtelenites a férgek megelőzése a felnőttek kezelési rendjében

A gyógynövényes kezeléseknél papagaj feregtelenites eredményt adnak a gyógyszerként forgalmazott készítmények, féregtelenítésre papagájoknál bevált a Levamisol, melynek az adagolásakor kell odafigyelni, nehogy túl sokat kapjanak a madarak.

Viszont ez ivóvízben bevihető.

bejegyzések