Furcsa paraziták

furcsa paraziták

A leghalálosabb magyar paraziták

Az történt, hogy egy meg nem nevezett, ötvenéves brit férfi agyából egy igen ritka galandférget távolítottak el nemrég egy cambridge-i kórházban. Pontosabban az, hogy igen ritka, az csak azután derült ki, hogy a Wellcome Trust orvosi alapítvány munkatársai furcsa paraziták a körülbelül egycentis, lárvaállapotban maradt, furcsa paraziták férget.

mit hívnak a hosszú férgek? bél giliszta ellen

Arra jutottak, hogy a férfi agyában egy Spirometra erinaceieuropaei éldegélt négy évig, ami azért igazán furcsa, mert ez a galandféreg kifejezetten vízi környezetre, rákokra, kétéltűekre, hasonlókra jellemző, földrajzilag pedig leginkább Kínában gyakori.

Már, amennyire gyakori egy ritka parazita lehet. Annyira ritka, hogy tól kezdve mindössze furcsa paraziták fertőzés volt emberekben, abból mindössze kettp Európában.

furcsa paraziták miért veszélyesek a macskaférgek a gyermekre?

Kínában furcsa paraziták csak fertőzés volt az as évek vége óta, pedig ott viszonylag elterjedt ez a magyar névvel nem rendelkező, viszont kimondhatatlanul hosszú latin nevű galandféreg.

A mostani áldozatról annyit lehet még tudni, hogy kínai származású volt, és rendszeresen látogatta a családját Kínában. Valószínűleg az egyik ilyen úton jutott a testébe a parazita, miután fertőzött húst fogyasztott, vagy fertőzött vizet ivott.

 1. Mi a gyógymód a parazitákra
 2. Zombit találtak az állatvilágban
 3. Az emberek férgek számára a leghatékonyabb gyógyszerei

De névtelen források azt mondták, hogy a férfi nyers békát evett, mert a kínai orvoslásban a nyersbéka-evés valamiféle kúra a fáradt szemekre, vagy valami hasonló.

Ezekről a parazitákról érdemes azt tudni, hogy féregkészítmények olcsók függően változik, hogy milyen gazdatestek között vándorolnak az életciklusuk során. Általában a belekben élnek, a peték az furcsa paraziták távoznak, így jutnak egyik gazdatestből a másikba.

Az emberi test a galandférgek egy részének viszont furcsa paraziták megfelelő furcsa paraziták, ilyenkor megreked a vándorlás, és a féreg nem tud kifejlődni.

Elektromos rezgésterápia

Ez történt a férfival is, akiben a féreg nem tudott rendesen kifejlődni, megmaradt lárvaállapotban, és vándorolni kezdett a testében. Így lyukadt ki teljesen véletlenül a férfi agyában.

 • Másfél évtizedig ette az agyát egy féreg | hu
 • Gyógyszerek az ember legegyszerűbb parazitáira
 • A férgek megjelenésének jelei
 • Pinworm bél malária plazmodium
 • Férgek egy évnél fiatalabb gyermekeknél

A férfi azért ment először orvoshoz, mert fájt a feje és furcsa szagokat érzett. Megvizsgálták, nem találtak semmit.

 • Kimerültség, puffadás, hasfájás, allergiák — csak néhány azok közül a tünetek közül, amit a beleinkben lakó élősködők okoznak.
 • Parazita a testben - Egészség | Femina
 • Velvet - Élet - Négy évig élt féreggel az agyában
 • Létrehozva:
 • Zombit találtak az állatvilágban Domokos Kata
 • A leghalálosabb magyar paraziták - HáziPatika
 • A talajban átadott helminthiasis megelőzése

Az időről időre erősödő tünetek viszont nem múltak el. Ezért a férfi újra és újra elment orvoshoz. Csak furcsa paraziták év után, a korábbi évek CT-eredményeit összehasonlítva vették észre, hogy valami gyűrűszerű dolog, kb. Ezután jött a sztorinak már ismert része, hogy egy biopsziás eljárás során kiszedték az agyából a parazitát. A lárva nem rágta az agyát, furcsa paraziták azért nem horrorisztikus a sztori, nincs is szája egy ilyen lárvának.

Viszont a testével képes volt tápanyagokat kivonni a férfi agyszövetéből, így maradt életben éveken át.

Az eset még ben történt, a férfi viszont még mindig érzi annak a hatását, hogy négy évig egy féreg élt az agyában. A mai napig vannak kisebb panaszai. A Wellcome Trust embereinek viszont nagyon hasznos tapasztalat volt a különös fertőzés, mert így megtudtak egy csomót a galandférgekről, ami segíthet majd abban, hogy még hatékonyabb féregirtókat és kezeléseket dolgozzanak furcsa paraziták.

furcsa paraziták

bejegyzések