Fergek torzsei. A férgek törzsei – Biológia – - Mozaik Digitális Oktatás

A férgek törzsei

heti menü a giardiasis kezelésére

A gyűrűsférgek törzsének két legismertebb egyede a földigiliszta és az orvosi pióca. Földigiliszta Orvosi pióca A gyűrűsférgek bélcsatornája kétnyílású, tehát van egy szájnyílásuk és egy végbélnyílásuk.

giardia natural treatment t férgek készítményei

Testük pedig ismétlődő szakaszokból áll, amiket szelvényeknek nevezünk. Most a földigiliszta és a pióca jellemzőivel fogunk megismerkedni!

fergek torzsei

Kültakarójuk: A gyűrűsférgek bőre egyrétegű, és az izomrétegekkel együtt bőrizomtömlőt alkot. Mozgásuk: A bőrizomtömlőben található egy körkörös és egy hosszanti izomréteg is.

rókagomba tinktúra férgek kezelésére

Ha a körkörös izomréteg húzódik össze, fergek torzsei az állat keskenyebb és hosszabb lesz, ha fergek torzsei a hosszanti izomréteg húzódik össze, akkor az állat rövidebb és vastagabb lesz. A gyűrűsférgek mozgását féregmozgásnak nevezzük.

kijött a szalagféreg

A piócák vérszívó élősködők Táplálkozásuk: A földigiliszták korhadékokkal és a földben levő szerves anyagokkal táplálkoznak. Nagyon hasznos állatok, ugyanis lazítják és keverik a talajt. Velük ellentétben a piócák vérszívó élősködők.

Titokzatos létformák 10. rész. Gyűrűsférgek törzse (Annelida)

Mindkét egyedre jellemző, fergek torzsei kétnyílású bélcsatornával rendelkeznek, amely 3 szakaszból áll: az előbélből, a középbélből és az utóbélből.

Minden szakasznak más-más funkciója van. A bélcsatorna felépítése.

fergek torzsei

bejegyzések